Blogger Backgrounds

theLOVESTORYofUS

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, 30 July 2011

2 P U R N A M A

the love story about 

mr. ZI QADUMI bin ZIRIN 
miss NURFARHANAH NABILAH binti AMIR HAMZAH

declare on 30th of MAY 2011

alhamdulillah... 2 bulan fasa pertama dah pun kami lalui bersama
kejap je da 2 bulan... tak sangka!!! pejam celik pejam celik...
sekejap je dunia ni berputar kan???

meyh,nak story sikit kisah kami berdua..

Ana da kenal en.Q ni da hampir 8 tahun... kami dulu kawan sekelas mase Form 1 dekat SEK.MEN.KEB.ISKANDAR SHAH (SIS)
dulu Ana pernah minat kat en.Q ni...siap hantar SURAT CINTA lagi !!! (malu) hahaha~
( p/s : cerite ni pun en.Q yang INGATkan Ana... ikutkan Ana da LUPE!)
biasalah mase tu tak matang lagi kan.. budak-budak lagi
tapi en.Q ni sombong! die tak nak kat Ana ni... yelah dulu Ana ni COMOT,SELEKEH ...
rasenya dia lah LELAKI PERTAMA dapat SURAT CINTA dari Ana...

1st pict taken together

setahun je sekelas.. then saya kene naik kelas lain... but kami still kawan macam biasa.... 2 tahun juga Ana SINGLE lepas kejadian hantar surat tu... (ala2 keciwa ) =p
then Ana dengar en.Q ni da ade mambang.. Ana pulak di lamar oleh salah seorang SENIOR FORM 5 kat sekolah ape lagi... terima je lah.. 3 tahun gak dengan si senior tu.. hah, tapi Ana dengan en.Q ni still lagi kawan macam biasa... kawan sekolah sampai lah masuk Form 4, en.Q ni pindah sekolah dekat Teknik Tawau, Sabah.. hah,amik kau... JAUH!


1st time makan McD bersama =) 

sepanjang en.Q dekat Sabah,kami still lagi berhubung macam biasa walaupun masing2 sebenarnye ade COUPLE... yelah kawan kan??? tapi takde lah SELALU... bile ade mase,bile ade CERITA nak di kongsi baru lah contact... sampai lah satu hari mase Form 5, masing-masing tibe-tibe jadi SINGLE... en.Q melamar Ana... fikir punye fikir, Ana pun TERIMA.. yelah, pernah SUKA kot sebelum ni... bermula lah CINTA JARAK JAUH kami berdua.. sorang di Melaka, sorang di Sabah... 



love this pict taken at Zoo with my lil cuz : awisy

tapi TAK LAME pun kami berCOUPLE... 2 bulan lebih je kot?? ke tak sampai pun.. en.Q kate TAK SELESA sebab da BIASA BERKAWAN... Ana pun PASRAH je time tu... orang da TAKNAK takkan nak PAKSA kan?? FRUST kot! haha~ sampai PONTENG SEKOLAH g jalan kat bandar sorang2... 

at pengkalan balak
sejak tu memang da JARANG berhubung dengan en.Q... bukan ape MARAH pun ade gak mase tu.. amik mase LAMA kot nak buang perasaan MARAH & KECIWA itu... sob..sob.. da la mase tu nak dekat SPM so MALAS la nak fikir sangat.. biar je benda tu lepas... masing-masing pun mulakan HIDUP BARU dengan PASANGAN BARU masing-masing... sejak tu memang TAK PERNAH JUMPA lagi en.Q... lame rasenya masing-masing menDIAMkan diri... hampir 2 tahun.... 



area bandar hilir
sampai di suatu hari... last semester kami start berhubung balik ... semuanya gara-gara FB =) 
en.Q naik status FB die cakap die terjumpa TAG NAMA PENGAWAS nama NURFARHANAH NABILAH... Ana pun terkejut! yelah, macam mane lah tag nama Ana tu boleh ade pada dia... untuk pengetahuan dalam DIAM, Ana ni RAJIN jugak STALK profile en.Q kat FB tu... ala-ala lagu " Jazz Hayat " (sila klik kalau nak dengar) hahaha~ (^__^) tak malu kan stalk FG X-Boy! 

" awak ingat awak tinggi saya takut ke??? "

sejak STATUS itu, kami pun berhubung semula tapi tak selalu, sebab masing-masing ade pasangan masing2... en.Q mase tu masih BAHAGIA dengan cik W... saya plak tengah berGEMBIRA dengan en.F. sampai lah satu hari masing-masing TERSINGLE balik... sebulan jugak en.Q tu men"CUBA" dapatkan HATI Ana ni... Ana bukan ape, TAKUT!!! tak nak lah "banana fruit twice" hahaha~ TRAUMA kot!!!


on abg farish nikah day at masjid Kem Wardieburn

alhamdulillah, PINTU HATI Ana ni terBUKA untuk TERIMA en.Q dalam HATI ni balik... 30hb MAY 2011, bertempat Medan Selera Lendu, dalam kereta Kancil en.Q... Ana SETUJU untuk BERCANTUM HATI dengan si NAKAL ni.. hahaha~ =)



1st time tengok die pakai baju melayu "segak bak pahlawan" 

oleh itu,bermula lah KISAH KAU&AKU antara kami berdua... 
dalam mase 2 bulan ni, macam2 da benda kami lalui bersama... benda yang tak boleh LUPA adalah mase kereta ROSAK kat tepi HIGHWAY.. bile ingat balik sangat KELAKAR kot! takkan lupe! setiap kali lalu dekat tempat kejadian mesti masing-masing GELAK... 

on abg farish reception day 

Ana harap en.Q adalah yang TERAKHIR dalam HIDUP Ana.. & Ana yang TERAKHIR dalam HIDUP en.Q... serius!!! Ana TERLAMPAU SAYANG en.Q... mase tulis entry ni JANTUNG Ana berdegup KENCANG.. BERDEBAR-DEBAR... teringat kan en.Q si buahatipengarangjantung Ana~


orang ingat kami lah PERANTIN =)

ok.. cukuplah setak ni dulu KISAH CINTA kami berdua yang baru bercambah 2 bulan... macam da 2 tahun plak bercerita panjang lebau kan??? 
kepada kawan-kawan yang terbaca entry ni.. doakanlah JODOH itu ADA UNTUK KAMI HIDUP BERSAMA nanti... insya'Allah.. kita manusia hanya mampu merancang... Allah yang menetukan segalanya...

alhamdulillah, Ana BAHAGIA bersama en.Q ... 

" LOVE is only a chapter in a GUY's LIFE. but to a GIRL, it's the WHOLE BOOK " 




p/s maaf entry kali ni panjang pulak... =) 
gambar-gambar yang ade semua adalah sepanjang 2 bulan ini...
di kesempatan ini Ana nak ucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak kepada umat Islam =)








5 comments:

farah hanim said...

heee ^_^
semoga berbhgia selalu taw :D

Farah Amir said...

thanx farah =)
amin~

CIK FERRA AWW said...

swwwweeeet nye smoga bkekalan hingga ke akhir hayat <3

farah awang said...

sweet <3

Farah Amir said...

thanx cik ferra ... amin~

thanx farah awang ;)