Blogger Backgrounds

theLOVESTORYofUS

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 31 March 2011

ARUS ELEKTRIK




  • Isnin, 4 April 2011 : TEST 2 ACC 206 (830pm)
  • Selasa, 5 April 2011 : Final Project KUMUDA semester DIS-APRIL 2011 = ''Mari Menabung'' (8am-1pm) TEST 2 PAD 214 (1030am)
  • Khamis, 7April 2011 : Test 2 ECO 211 (1230pm)  Practical CPR untuk KOKO (5pm)
  • Assingment : ECO 211 due date 7April 2011
  • Selasa, 12 April 2011 : Test 2 LAW 245 (830am)
  • Proposal : Team Building DiPAC & OMAC kene hantar sebelum FINAL...







FINAL EXAMINATIONS 

  • 21 April 2011 : PAD 214
  • 23 April 2011 : BEL 311
  • 29 April 2011 : CTU 263
  • 30 April 2011 : LAW 245
  • 01 Mei 2011 : ECO 211, ACC 206




Tuesday, 29 March 2011

W.E.I.G.H.T

W.E.I.G.H.T = B.E.R.A.T

mate ini terasa BERAT tapi TANGGUNGJAWAB itu LEBIH BERAT ...
bercakap memang senang... melakukan itu BERAT untuk dilaksanakan ...
memandang memang ringan ... tapi! memikul itu LEBIH BERAT ...
hurm itulah perasaan yang aku alami sekarang...
BERAT !!!
tapi walaupun BERAT ... MENYERAH sebelum berperang itu bukan cara aku ... aku tak nak di label sebagai PENGECUT !!!
orang cakap ''hendak seribu daya...tak hendak seribu dalih''
orang pun cakap jugak ''alang-alang menyeluk perkasam,biar sampai ke pangkal lengan''
pernah jugak dengar ''biar putih mate jangan putih tulang''
so,hendak tak hendak kene lah bertahan hingga ke titisan darah terakhir... cheewahhh!!! hahaha~
nak buat macam mane kan??? lumrah hidup , kene lah ''alah bisa tegal biasa''
tak semua benda yang kita nak kita akan dapat... kita jugak tak boleh nak puaskan hati semua orang... kite MANUSIA BIASA ... kita TAK SEMPURNA ... 
itulah, SUSAH nak MENJAGA HATI semua orang di sekeliling kita...
terikat dengan TANGGUNGKJAWAB : BELAJAR, KERJA, KELUARGA, DIRI SENDIRI, ORANG LAIN.... banyak yang perlu di fikirkan...
kalau boleh badan bi di BAHAGIKAN da lame aku buat untuk puaskan hati semua orang...
kesian nenek saya yang sakit kat rumah tu... FINAL lagi 2 minggu je... event kelab lagi... oh,untuk lecturer lagi... alamak terlupa pulak Fakulti lagi... hurm,itulah kadang-kadang orang senang untuk tuduh kita macam-macam tanpa tanye ape masalah sebaliknya... itu lah lumrah dan sifat azali manusia... kita tak pernah nak FIKIR KESULITAN orang lain tapi sibuk memikirkan tentang KEPENTINGAN DIRI SENDIRI... 
hurm,aku di tegur kerana tak memberi komitmen terhadap sesuatu perkara kerana sibuk kan hal lain... hurm, iye aku mengaku komitmen yang aku pegang banyak.. tapi aku tak rase aku tak menjalankan tanggungjawab aku yang sepatutnya.. aku masih baru dalam bidang ni.. banyak benda yang perlu belajar dan diajar bukan nye aku minta dijatuhkan.. sekurang-kurangnye tegur mengikut cara yang betul... 
iye,KESALAHAN aku memang nampak tapi.......... tu takde sape pernah perasan kan??? takpe lah... semoga ape yang aku buat sebelum ni mendapat keberkatan walaupun orang tak tahu... 
BERAT bila memikirkan ORANG LAIN tapi BUKAN SIBUK memikirkan tentang DIRI SENDIRI...



Thursday, 24 March 2011

1st meet F vs F

date : 21st of March 2011
day : Monday
time :
 6.30 a.m = woke up early in the morning...
         8.00 a.m = berjalan kaki dari bilik ke koperasi
         8.30 a.m = tunggu bus ... sampai sakit perut ... pergi toilet 15 minit ...
         9.30 a.m = bus sampai then gerak ke U.S.A
         10.30 a.m = berhenti kat R&R Dengkil ... beli something for HIM
         11.30 a.m = sampai U.S.A then dengar ceramah... masuk dewan dengan harapan kedatangan tu dapat bagi SURPRISE !!!
         01.00 p.m = ceramah habis ... mencari-cari si DIA nak jumpa untuk PERTAMA KALI...
         01.30 p.m = bus sampai then nak bergerak pulang... still tak dapat jumpe lagi si DIA... lagi 2 minit bus nak gerak baru si DIA sampai tepi bus .. mula-mula ingat memang tak dapat jumpe langsung ... memang mase tu air mate da nak mengalir da ... hanya sempat bertentang mate ... bercakap sepatah dua kata ... bagi cokelat & key-chain dekat die.. then terus naik bus... bergerak pulang ke U.L

hurm, PERTAMA KALI jumpe tak sampai 2 minit pun... tapi sekuarang-kurangnye dapat jumpe kan??? tapi berbaloi tak meninggalkan 3 kelas pada hari tersebut untuk attend Talks yang hanye beberapa minit & jumpe si DIA tak sampai 2 minit pun... sedihkan??? niat hati memang nak jumpe si DIA & buat SURPRISE tapi....
hurm................




moral : jangan mengharap sesuatu yang tak pasti... tak semua yang kite rancang akan berhasil...

Thursday, 10 March 2011

JOGET PAHANG



ehem..ehem.. SERONOK kan dapat buat ape yang kite MINAT dan SUKE???
itulah, tak semua benda yang kite suka kite akan dapat buat, tapi bile ade PELUANG jangan lah sia-sia kan...
rasenye da lame tak MENARI di depan khalayak ramai macam zaman sekolah dulu, iyelah bile masuk U ni rase RENDAH DIRI dengan KEBOLEHAN diri sendiri... di tambah lagi bile mendapat TENTANGAN daripada FAMILY mengenai benda yang kite MINAT & SUKA...
tapi bile PELUANG depan mate JANGAN lah lepaskan sama sekali!!! sebab PELUANG bukan selalu datang.
itulah bile ANUGERAH telah diberikan (kerek sikit) gunakan lah dengan baik dan betul serta jangan lah mensia-siakan nye...




hah,cerite bermula apabila saat akhir persembahan yang sepatutnye dipersembahkan telah mendapat tentangan daripada pihak *@$^%#@!^*... oleh itu, aku sebagai MT KEBUDAYAAN FAKULTI terpaksa memikirkan sesuatu untuk persembahan malam esok dimana persembahan yang sepatutnye di'cancel'kan pada malam sehari sebelum upacara berlangsung...
dengan ke'KREATIF'an yang aku ada,BAKAT yang dianugerahkan, dengan MASA yang TERHAD... aku pun mencuba meng'KORBAN'kan diri untuk membuat persembahan pada malam tersebut..
dengan bantuan 3 orang sahabat : SHUHADA, ADILAH, YASMIN.... kami berempat cuba mereka sebuah tarian dalam masa kurang 5jam...
 alhamdulillah,semua berjalan dengan LANCAR dan penonton pun TAK PERCAYA bahawa persembahan tersebut telah direka dalam jangka masa yang SINGKAT....




video
video yang dirakam oleh penonton... sorry tak clear sangat... 

Wednesday, 2 March 2011

if HE ...






1.  make you SMILE when you're DOWN

2.  gives you a GOODBYE KISS even when your friends are watching

3.  HOLDS your hand in a PERFECT time

4.  be FUNNY but know when to be SERIOUS

5.  reacts so CUTELY when you HIT him though it actually HURTS

6.  STARES at you when he thinks you didn't NOTICE

7.  gets a LITTLE JEALOUS sometimes but know he is the ONE youLOVE

8. WAITS for an HOUR just to spend a MINUTE with you..



ACCEPT HIM!!! he is the ONE for YOU!!! MARRY him!!!
the reactions show that you are the IMPORTANT THING in his LIFE...